Πολιτική
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 07:37

Γ. Σταυρακάκης: «Δεν έχει γίνει ισχυρός μετασεισμός»

Δεν έχει γίνει ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,5 έως 6,2 Ρίχτερ στην περιοχή της Αχαΐας μετά τα 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισαν χθες στις 3:25 μ.μ. ολόκληρη την Ελλάδα.

Οπως δήλωσε πριν από λίγο από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο καθηγητής Σεισμολογίας Γιώργος Σταυρακάκης η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με εκατοντάδες μικροσεισμούς. Ο ισχυρότερος μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας που σημειώθηκε στις 4:32 π.μ. ήταν 4,3 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Ο κ. Σταυρακάκης επανέλαβε ότι τα 6,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και ότι ισχυρός μετασεισμός δεν έχει σημειωθεί ακόμη, επισημαίνοντας ότι τα 4,3 Ρίχτερ δεν είναι ισχυρός μετασεισμός μετά τα 6,5 Ρίχτερ.

Ισχυροί μετασεισμοί – σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία – σημειώνονται σε λίγα λεπτά μετά τον κύριο σεισμό, άλλοτε σε αρκετές ώρες, και άλλοτε σε αρκετές ημέρες, συμπλήρωσε ο κ. Σταυρακάκης.

Στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν ο κ. Σταυρακάκης συνέστησε να ακούν τις επίσημες ανακοινώσεις της πολιτείας, να διατηρήσουν την υπομονή και την ψυχραιμία τους και να ελέγξουν τα σπίτια τους ειδικοί και όχι οι ίδιοι.