Γ. Παπανδρέου: Η τραυματισμένη Πελοπόννησος δέχθηκε νέο μεγάλο πλήγμα

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 14:23
A- A A+

Τα θερμά του συλληπητήρια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό χθες την Πελοπόννησο, εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Η τραυματισμένη από τις περσινές πυρκαγιές Πελοπόννησος δέχθηκε χθες ένα νέο μεγάλο πλήγμα πριν προλάβει να ανακουφιστεί και να πάρει το δρόμο της». «Δυστυχώς», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, «στην εγκατάλειψη που την άφησε η σημερινή κυβέρνηση προστέθηκε τώρα κι ένα νέο μεγάλο πρόβλημα».

«Δεν χρειαζόμαστε τις γνωστές, επικοινωνιακού χαρακτήρα, πρακτικές, αυτές δηλαδή που είδαμε στο περσινό καλοκαίρι», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε άμεση πρακτική συμπαράσταση και σχέδιο για τους κατοίκους της Αχαΐας και της Ηλείας, καθώς και ουσιαστική βοήθεια, λύσεις και προοπτική».

«Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα. Δεν αρκούν τα βοηθήματα, ζητούμε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αντιμετωπισθούν οι καθημερινές ανάγκες των πληγέντων», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Ζητούμε τον απαραίτητο συντονισμό και μέτρα μακράς πνοής, διότι η Πελοπόννησος πρέπει επιτέλους να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης για τις πυρόπληκτες περιοχές που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, υπό μορφή πρότασης νόμου, τονίζοντας ότι «αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι και η βάση για να διαμορφωθούν πρόσθετα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα».

«Εμείς έχουμε πρόταση. Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και των περιστάσεων. Καλούμε επίσης, την επιστημονική κοινότητα να συμβάλλει υπεύθυνα στην εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας, που πλήττονται, και δεσμευόμαστε να παλέψουμε για λύσεις που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή