Κατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων και πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 14:57
A- A A+

Σε κατάσχεση 1,6 τόνων ακατάλληλων τροφίμων και την επιβολή προστίμων ύψους € 33.000 σε τέσσερις επιχειρήσεις για θέματα ασφάλειας τροφίμων προχώρησε τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας αποφασίστηκε:

1. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 10.000 στην επιχείρηση (επεξεργασίας αλιευμάτων):

Π. ΒΑΛΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., Κέκρωπος 11, Βάρη Αττικής.

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και λανθασμένες πρακτικές στη παραγωγική διαδικασία. Υπήρχαν σημεία της παραγωγής με κίνδυνο διασταυρούμενης επιμόλυνσης και δεν υπήρχε σύστημα αυτοελέγχου H.A.C.C.P. για τη παραγωγή ασφαλών τροφίμων. Το προσωπικό δεν είχε καμία εκπαίδευση πάνω σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.

2. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 10.000 στην επιχείρηση (εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος):

ΒΕΣΚΕ Α.Ε., 19ο ΧΛΜ Λ. Μαρκοπούλου, Παιανία Αττικής.

Η επιχείρηση παρουσίαζε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, ελλείψεις στο σύστημα H.A.C.C.P., και πλημμελή καθαριότητα στο χώρο παραγωγής.

3. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 10.000 στην επιχείρηση (παράγωγης προϊόντων ζύμης): 2Ν ΖΥΜΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ, Νερατζούλας & Μέντας, Αχαρναί Αττικής. Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.656 κιλά διαφόρων προϊόντων ζύμης ακατάλληλα προς κατανάλωση. Η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από τη Δ/νση Κτηνιατρικής, δεν εφαρμόζει σύστημα αυτοελέγχου H.A.C.C.P. και δεν εξασφαλίζει ένα πλήρες σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Σημειώνεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης μέχρις ότου

εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες και γίνει συμμόρφωση στις ισχύουσες

προδιαγραφές.

4. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 3.000 στην επιχείρηση (ψυκτική αποθήκη - τεμαχισμός/τυποποίηση τυριών):

EUROFOOD A.Ε., Περικλέους 100, Γέρακας Αττικής.

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν ελλείψεις σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και ελλείψεις στην εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου H.A.C.C.P. Υπήρχε κίνδυνος διασταυρούμενης επιμόλυνσης στο χώρο της παραγωγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή