Διχασμό στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ «δείχνουν» δημοσκοπήσεις

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 21:05
UPD:16/06/2008 10:10
A- A A+

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να ζητήσει την αποχώρηση Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βρίσκει σύμφωνους τους ψηφοφόρους της παράταξης, σε ποσοστό 48%, σε αντίθεση με το 44,8% που εμφανίζονται να διαφωνούν.

Σε ποσοστό 43,2%, οι ψηφοφόροι της παράταξης εκτιμούν ότι από την κίνηση Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα βγει χαμένο, ενώ πιο "ένθερμοι" υποστηρικτές του Κ. Σημίτη εμφανίζονται οι οπαδοί της Ν.Δ., οι οποίοι σε ποσοστό 57,7% εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να προχωρήσει στη "διαγραφή".

Σε δημοσκόπηση της Public Issue, που φιλοξενείται στην "Καθημερινή", στην πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως η κίνηση Παπανδρέου όχι μόνο δεν ενισχύει, αλλά αποδυναμώνει τη θέση του μέσα στην παράταξη, ενώ 43% από αυτούς διατύπωνουν ανησυχία για διάσπαση του κόμματος.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων ως "μάλλον σωστή κίνηση" έκριναν τη "διαγραφή" Σημίτη σε ποσοστό 32%, ενώ την αποδοκίμασαν οι 41 στους 100. ¶λλοι τόσοι τη χαρακτήρισαν "εσφαλμένη", αλλά 40% διατύπωσαν την αντίθετη εκτίμηση.

Σε ό,τι δε αφορά τις συνέπειες της κίνησης Παπανδρέου για την ενίσχυση ή όχι του ρόλου του μέσα στο κόμμα, 29% του συνόλου και 33% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, υιοθετούν την άποψη ότι ισχυροποιήθηκε. Αντίθετα, οι μισοί επί του συνόλου των ερωτηθέντων, αλλά και της βάσης της παράταξης, θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου αποδυναμώθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή