Yπερψηφίστηκε το σ/ν για τον ΟΤΕ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 00:36
UPD:01:07
A- A A+

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου: «Κύρωση της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG».

Από τους 295 βουλευτές που ψήφισαν, 151 τάχθηκαν υπέρ και 144 κατά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για αποικιοκρατική συμφωνία, και για ευθύνες, πολιτικές και νομικές της κυβέρνησης, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Από την πλευρά τους, τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησαν για "ξεπούλημα" ενός Οργανισμού στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

«Μπροστά στα αδιέξοδά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση οδηγείται σε στείρα άρνηση και ρητορική μηδενισμού, που φτάνει ακόμα και στο να αποκηρύσσει το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης ενώ πρόσθεσε: «Σε κρίσιμα ειδικά ζητήματα θα περίμενε κανείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συμβάλει με τη στάση της σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με χρήσιμες προτάσεις και όχι πυροτεχνήματα. Έχετε μεγάλες ευθύνες και για τον ΟΤΕ και για την πορεία της Οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι προς όφελος, όχι μόνο του Οργανισμού και των καταναλωτών, αλλά και των μικρομετόχων και γενικότερα της οικονομίας της χώρας.

«Διασφαλίζουμε το μέλλον του ΟΤΕ ενώ παράλληλα υλοποιείται μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση με τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο στρατηγικό επενδυτή. Ανοίγει μια νέα σελίδα προς όφελος όλων», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το δημόσιο θα έχει το δικαίωμα αρνησικυρίας πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσεται ο ΟΤΕ από μια πιθανή επιθετική εξαγορά.

Από την πλευρά του, κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ξεπούλημα ενός ελληνικού κολοσσού στα Βαλκάνια που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο και είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή