ΠΑΣΟΚ: Αναστολή ιδιότητας μέλους για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:48
UPD:14:55
A- A A+

«Ως ελάχιστο χρέος, το ΠΑΣΟΚ, και σε αντιδιαστολή με την πρακτική συγκάλυψης που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος για όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η αναστολή της ιδιότητας του μέλους σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει, δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής και ανακριτικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

«Η υπόθεση αυτή αγγίζει και την Ελλάδα. Οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για χρηματισμό πολιτικών προσώπων και κομμάτων της χώρας μας στην υπόθεση Siemens», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επισήμανε ότι «η γενναία αποδοχή μιας Εξεταστικής Επιτροπής μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική βούληση για ξεκαθάρισμα της υπόθεσης SIEMENS».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στις προτάσεις για διαλεύκανση της απόφασης, η «κυβέρνηση απαντά με ένα πέπλο σιωπής, ένοχης σιωπής μιας παράταξης που διαλαλούσε προεκλογικά ότι θα χτυπήσει τα φαινόμενα διαπλοκής όπως τα ονόμαζε».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή