Βρετανία: Η Συνθήκη πρέπει να επικυρωθεί και από τα 27 κράτη-μέλη

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 15:45
A- A A+

Την ανάγκη επικύρωσης της Ευρωσυνθήκης «και από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ» υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

«Πιστεύω πως πρέπει και οι 27 χώρες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της επικύρωσης» δήλωσε ο Μίλιμπαντ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αργά το απόγευμα.

Ο επικεφαλής της Βρετανικής διπλωματίας σημείωσε πως «προφανώς η συνθήκη δεν θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ αν δεν γίνει δεκτή και από τις 27 χώρες μέλη».

Και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστεί η επικύρωση της συνθήκης. «Η συνθήκη της Λισαβόνας προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, την καθιστά πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική» σημείωσε.

«Θα ακούσουμε τι θα μας πει απόψε ο ιρλανδός πρωθυπουργός (Μπράιαν Κόουεν)» κατά τη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής και στη συνέχεια «θα σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή