Γ. Παπανδρέου: «Όλα στο φως, και οι δικοί μας και οι δικοί σας»

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 11:57
UPD:13:07

A- A A+

Το αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όλες τις υποθέσεις επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου:

«Eξεσταστική εδώ και τώρα κ. Καραμανλή, για να έρθουν όλα στο φως και οι δικοί μας και οι δικοί σας, οι επίορκοι να πληρώσουν». «Όχι επιλεκτικές διαρροές δικηγορικών γραφείων, αλλά παράταση των εργασιών της Βουλής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής. Και αφού θα έχουν τελειώσει όλες αυτές οι διαδικασίες, τελικά να προσφύγουμε στην λαϊκή ετυμηγορία. Τη διαδικασία αυτή τη φοβάστε, γιατί θα αποκαλυφθεί ποια είναι η ΝΔ», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να πάμε σε Εξεταστικές και όχι σε προκαταρκτικές από τη Δικαιοσύνη που δυστυχώς χειραγωγείται».

«Ποτέ δεν αμφισβήτησα τη δική σας ακεραιότητα κύριε Καραμανλή, αλλά αυτό δεν αρκεί, πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες και μέτρα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Κρίνεστε όμως για το θάρρος σας, να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες ενώπιον του ελληνικού λαού. Ομηρία δεν είναι ότι θέλετε να συγκαλύψετε τα μεγάλα σκάνδαλα; Τα περί παραπομπής στη Δικαιοσύνη, τα άκουσα και για τις απαγωγές, τους κουμπάρους, τις υποκλοπές, το ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς, τα δομημένα ομόλογα. Μήπως δεν μπορείτε να συγκρουστείτε, επειδή πίσω απ’ αυτά κρύβονται μαύρα κομματικά χρήματα»; «Είστε έτοιμος να βεβαιώσετε ότι ο κύκλος των χαμένων χρηματιστών, οι ίδιοι το 1999, οι ίδιοι με τα δομημένα ομόλογα, δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ;» ρώτησε ο κ. Παπανδρέου.

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με νοοτροπίες της μίζας: «Ήδη συγκρούομαι με νοοτροπίες και πρακτικές που δεν αφήνουν την Ελλάδα να πάει μπροστά. Και θα είμαι πιο απόλυτος στις αποδεδειγμένες παρανομίες δικών μας στελεχών. Γιατί γι’ αυτούς υποχρεώνονται να απολογούνται χιλιάδες επώνυμα και ανώνυμα στελέχη, με έργο διαδρομή, ήθος και προσφορά».

Σχολιάζοντας εξάλλου, την πρόταση του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ο κ. Παπανδρέου δήλωσε τα εξής: «Μετά τη δική μου συνέντευξη σκεφτήκατε να προτείνετε τη διακομματική επιτροπή για τη διαφάνεια;»

Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου»

«Εμείς οι δύο κύριε Καραμανλή» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουμε ιστορικές ευθύνες απέναντι στη χώρα... Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου, εσείς όμως τις αποφεύγετε παραπέμποντας την Εξεταστική για μετά την προανάκριση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή