Ε.Ε. - Συνομιλίες με τη Βαρσοβία επιδιώκει το Παρίσι για την έξοδο από την κρίση

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 16:05
A- A A+

Την πρόθεση της γαλλικής προεδρίας της Ε.Ε. να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Βαρσοβία, ώστε να εξευρεθούν τρόποι εξόδου από την κατάσταση που δημιούργησε η άρνηση του Πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι να επικυρώσει τη συνθήκη της Λισαβόνας, εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προφανώς θα έχουμε συνομιλίες με τις πολωνικές αρχές και αναμφίβολα σε ανώτατο επίπεδο, για να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ερίκ Σεβαλιέ.

Την ίδια ώρα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανέβαλε επίσκεψή του στην Ιρλανδία, από τις 11 Ιουλίου, στις 21 Ιουλίου, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί μία λύση μετά την πρόσφατη άρνηση των Ιρλανδών να εγκρίνουν τη συνθήκη της Λισαβόνας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι να αναθεωρήσει την απόφασή του και να επικυρώσει τη συνθήκη της Λισαβόνας, κάτι που όπως είπε, είναι προς το συμφέρον της χώρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/01/1533340.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή