Στο Παρίσι επιστρέφει σήμερα η Ινγκριντ Μπετανκούρ

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 07:47
A- A A+

Αναχώρησε από την Μπογκοτά για το Παρίσι η Γαλλο-Κολομβιανή Ινγκριντ Μπετανκούρ η οποία ήταν όμηρος των ανταρτών της οργάνωσης FARC επί έξι χρόνια, συνοδεία μελών της οικογενείας της. Η κ. Μπετανκούρ θα συναντηθεί σήμερα στην πόλη του φωτός με τον προέδρο της Γαλλίας, Νικολά Σσρκοζί.

Η Ινγκρίντ Μπετανκούρ, σύμβολο για τους ομήρους των ανταρτών στην Κολομβία, είχε βρεθεί νωρίτερα, στη Μπογκοτά, στην αγκαλιά των παιδιών της, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

«Νιώθω κάτι που πρέπει να είναι πολύ κοντά με τον παράδεισο. Αυτά είναι τα παιδιά μου, η τιμή μου, η αιτία για να ζω, το φως, το φεγγάρι, τα αστέρια μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μπετανκούρ, καθώς βρισκόταν στην αγκαλιά των παιδιών της. Ο 19χρονος γιος της Μπετανκούρ, Λορέντζο και η 22χρονη κόρη της, Μέλανι, μετέβησαν στη Μπογκοτά από το Παρίσι, συνοδευόμενοι από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ.

Η απελευθέρωση της Μπετανκούρ μετά από αναίμακτη επιχείρηση του κολομβιανού στρατού, θεωρείται ως θρίαμβος για τον πρόεδρο της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στη νότια Αμερική. Επιπλέον δημιουργεί την εντύπωση ότι η ανταρτική οργάνωση βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, καθώς έχασε το ισχυρότερο διαπραγματευτικό «χαρτί» που είχε, δηλαδή την όμηρο Ινγκρίντ Μπετανκούρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή