Γ. Παπανδρέου: «Αβουλος και υπό ομηρία ο Πρωθυπουργός»

Σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση εξεταστικής ζητά το ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 15:47
UPD:16:40

A- A A+

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος σ΄ αυτή τη νοσηρή κατάσταση, στις πρακτικές που αδικούν τη χώρα», τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, την επόμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ζήτησε ακόμη από την κυβέρνηση να στραφεί νομικά κατά της Siemens διεκδικώντας αποζημιώσεις καθώς και την ενεργοποίηση της ΥΠΕΕ και της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όπως επίσης να μην παίρνει προμήθειες από το ελληνικό δημόσιο, «όταν η ίδια ομολογεί πως έχει δώσει μίζες για να πάρει αυτές τις δουλειές».

PASOK WEB RADIO
Γ. Παπανδρέου: Υπό ομηρία ο Πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου: «Υπό ομηρία ο Πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας την ανάγκη απελευθέρωσης της πολιτικής ζωής από την ομηρία της υπόθεσης της Siemens και προσθέτοντας πως «γι αυτό το λόγο ζητείται πολιτικό και προσωπικό θάρρος» εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης λέγοντας τα εξής: «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρά τις εκκλήσεις μου για διαφάνεια είναι άβουλος μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις. Αδυνατεί και φοβάται να αναλάβει τις βασικές του ευθύνες. Ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός της χώρας. Βρίσκεται υπό ομηρία». Τον κατηγόρησε ακόμη για πρόκληση πολιτικών εκτροπών με στόχο «να καλύψει τις αμαρτίες της κυβέρνησής του», η οποία, όπως ανέφερε, είναι πλέον μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

Δήλωσε ακόμη ότι «μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει το θάρρος να λύσει τα δικά της προβλήματα, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του πολίτη». Πρόσθεσε ακόμη πως «αποτελεί σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα η αποκάλυψη ότι υπουργός που επόπτευε σημαντικούς δημόσιους φορείς ήταν και φιλοξενούμενος εταιρείας που διεκδικούσε και έπαιρνε προμήθειες απ’ αυτούς τους ίδιους δημόσιους φορείς», όμως σημείωσε πως το πρόβλημα «δεν είναι μόνο τα παραστατικά, αλλά το πού πήγαν τα τεράστια ποσά για τα οποία μας μιλά η δικαιοσύνη απ’ τη Γερμανία».

Ο κύριος Παπανδρέου υποστήριξε ακόμη πως η υπόθεση της Siemens έχει και άμεση στην τσέπη του πολίτη. «Οι μίζες που δίνονται σε μια δημόσια προμήθεια μεταφράζονται σε μεγαλύτερο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Η προστασία ενός καρτέλ για πολιτικά ανταλλάγματα, σημαίνει ότι θα υπάρχουν ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά και αυτό σημαίνει απλά υψηλότερες τιμές για τον καταναλωτή, σημαίνει μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε τέλος ότι η υπόθεση αυτή δεν αφήνει τους πολιτικούς και τους πολίτες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή