Σαρκοζί: Η μάχη για την απελευθέρωση των ομήρων του FARC θα συνεχιστεί

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 21:42
A- A A+

Να συνεχίσει τη «μάχη» για τους πολλούς ακόμη ομήρους των «Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας» (FARC) δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην ομιλία του κατά την υποδοχή

της Ινγκριντ Μπετανκούρ στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων. Στην επίσημη αυτή υποδοχή παρέστησαν συγγενείς της πρώην ομήρου, όπως και εκπρόσωποι των "Επιτροπών υποστήριξης" της απελευθέρωσής της.

«Για όλους εκείνους, που υπήρξαν τα θύματα αυτών των δημίων, εάν θελήσουν να έλθουν στη Γαλλία, πρόβλημα γι' αυτούς δεν υπάρχει, το αντίθετο μάλιστα» σημείωσε στην ίδια ομιλία ο Γάλλος πρόεδρος. Ανέφερε ακόμη πως «η Γαλλία έχει έναν ρόλο να παίξει» για όσους αντάρτες των FARC καταθέσουν τα όπλα, ή προκύψει πως «συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια στους ομήρους» της οργάνωσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Γαλλίας προανήγγειλε περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, στη διάρκεια της οποίας όπως είπε «θα έχει την ευκαιρία να ευχαριστήσει» τους προέδρους του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες αλλά και της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε.

«Χρειάζομαι να υπολογίζω ότι ο πρόεδρός μας, ο Νικολά Σαρκοζί, θα ξαναεπισκεφθεί την Κολομβία» ανέφερε στη δική της ομιλία η Μπετανκούρ δηλώνοντας επίσης ότι αυτό αποτελεί αναγκαιότητα «για τις ανθρώπινες υπάρξεις που συνεχίζουν να είναι στα χέρια των FARC».

«Με τον Ουρίμπε θα τα ξαναπούμε» σημείωσε ακόμη η Μπετανκούρ, πρώην αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, «όμως, τώρα, έχω ανάγκη να δηλώσω πως τον αγαπώ πολύ».

«Αυτός ο κόσμος είναι εχθρικός, περιλαμβάνει εχθρικά ζώα, ανάμεσά τους δε το πλέον επικίνδυνο είναι ο άνθρωπος» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή