Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στο «στόχαστρο» Ομπάμα και Μακέιν

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 18:14
A- A A+

Τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν αυτή την εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία, Τζον Μακέιν και Μπάρακ Ομπάμα, καθώς αποτελούν καθοριστικής σημασίας τμήμα του εκλογικού σώματος στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα της προεδρικής αναμέτρησης κρίνεται αμφίρροπο.

Οι δύο υποψήφιοι θα παραβρεθούν σε συνέδριο που οργανώνει αύριο, στην Ουάσιγκτον, ο Σύνδεσμος των Ηνωμένων Λατινόφωνων Αμερικανών πολιτών, αλλά και σε ένα αντίστοιχο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, οι διαδοχικές αυτές εμφανίσεις των δύο υποψηφίων υπογραμμίζουν την επιρροή που φαίνεται να ασκεί η μερίδα αυτή του εκλογικού σώματος στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι ανήκαν παραδοσιακά στον Δημοκρατικό χώρο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό δεν θεωρείται πλέον δεδομένο καθώς πολλοί μετακινήθηκαν προς τον ρεπουμπλικανικό χώρο. Σημειώνεται ωστόσο ότι ύστερα από τη σκληρή στάση που τήρησαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο ζήτημα των παράνομων μεταναστεύσεων το 2006, πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στους κόλπους των Δημοκρατικών.

Πηγή: Associated Press

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή