Βολές Θ. Ρουσόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 15:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Πρόφαση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη θέση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ πως για να συμμετάσχουν στη διακομματική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα προϋπόθεση είναι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Πρόσθεσε δε πως οι εξεταστικές επιτροπές χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν αντίθετα με την διακομματική η οποία μέχρι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, όπως ανέφερε, θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της.

«Μιλούν για πραγματική διαφάνεια, αλλά δεν την επιδιώκουν στην πράξη» συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν προσέλθουν τα δύο αυτά κόμματα, σημείωσε πως υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό της Βουλής ότι εφόσον γίνει η συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων τότε γίνεται μία συζήτηση στην ολομέλεια.

«Εμείς, ως κόμμα, θα προχωρήσουμε στη σύσταση ομάδων εργασίας. ¶ρα θα προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει σε άλλη ερώτηση τόνισε πως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της εξεταστικής, ενώ βάλλοντας κατά του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «προκαλεί εντύπωση γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται να συμμετάσχει στις θεσμικές αυτές αλλαγές».

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των θεσμικών μέτρων οφείλει να συμμετάσχει» συνέχισε και υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν το ενδιαφέρει, μάλλον, επί της ουσίας, αλλά επί των εντυπώσεων.

Ερωτηθείς αν είναι θέμα χρόνου η αποπομπή Ταττούλη και αν θα επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο κύριος Κώστας Κουκοδημος απάντησε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή