Σ. Κεδίκογλου: «Ο Μιχ. Λιάπης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός»

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 15:18
A- A A+

Τη θέση πως «πρέπει κάποια στιγμή να γίνει εξεταστική επιτροπή» για την υπόθεση της Siemens «γιατί δεν πείθεται κανένας πολίτης ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8.

Πρόσθεσε ακόμη πως «στη χειρότερη περίπτωση θα υπάρχει η ευθύνη της ανικανότητας, γιατί δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στον χώρο εποπτείας ενός υπουργού και να μην έχει καμία ιδέα. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που διαπιστώνεται μία κολάσιμη πράξη στον χώρο ευθύνης ενός υπουργού, ο υπουργός αυτός θα πρέπει να απολογηθεί. Στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται περί ανικανότητας να επιτηρήσει τον χώρο ευθύνης του επαρκώς».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την προσέγγιση Τατούλη ότι παραβιάζεται ένας πολιτικός κώδικας και όχι ο ποινικός κώδικας ενδεχομένως, απάντησε: «Ο Πέτρος Τατούλης αρέσκεται σε πυροτεχνήματα, αλλά στη βάση του για παράδειγμα αυτό που είπε για το πολιτικό τεκμήριο ενοχής, δυστυχώς έχει δίκιο. Έχουμε απολέσει την αξιοπιστία μας σε τέτοιο βαθμό, που πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε αθώοι».

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου πως «υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Λιάπη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον ΟΤΕ είπε ότι εγώ δεν γνώριζα ούτε για τα μεγάλα ούτε για τα μικρά» σημείωσε πως «εάν γίνονταν τέτοια πράγματα στο διάστημα της υπουργίας και του κ. Λιάπη και δεν τα αντελήφθη, έχει πολιτική ευθύνη».

Σε ερώτηση αν κατά την κρίση του υπάρχει θέμα Λιάπη, ο κύριος Κεδίκογλου σημείωσε πως «δεν πρέπει να ποινικοποιούνται κοινωνικές σχέσεις. Ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός από πλευράς δημόσιας εικόνας και επικοινωνίας, ακριβώς επειδή διανύουμε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού κόσμου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή