Γ. Παπανδρέου: Αμεση σύγκληση της Ολομέλειας για Εξεταστική Επιτροπή

«Ανίκανη και άβουλη η κυβέρνηση»
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 20:40
UPD:21:11
A- A A+

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής «τώρα και όχι τον Οκτώβριο» προκειμένου να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή «για το σκάνδαλο της Siemens» ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή κωλυσιεργία, μέσω της πρότασης του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για το πολιτικό χρήμα, σημειώνοντας πως απέναντι σε αυτή το ΠΑΣΟΚ απαιτεί «όλα στο φως, διαφάνεια παντού και λογοδοσία για όλους».

PASOK WEB RADIO
Γ. Παπανδρέου: Aμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Γ. Παπανδρέου: Aμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως κρύβεται, αποσιωπώντας τις ευθύνες της, ενώ υπηρετεί, όπως ανέφερε, άνομα συμφέροντα, ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη και άβουλη μπροστά στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Παρά τις προτάσεις μου, προτάσεις προς τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνησή του, να ξεκαθαρίσουμε τη δημόσια ζωή του τόπου με όποιο κόστος στα κόμματά μας, έχει επιλέξει η κυβέρνηση και ο κύριος Καραμανλής να σιωπά. Έχει επιλέξει, αυτός και η κυβέρνησή του, να είναι μέρος του προβλήματος» ανέφερε.

Επανέλαβε δε πως η βούλησή του είναι «χωρίς φόβο να πάμε μπροστά με αλλαγές, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη διακυβέρνηση της χώρας, να γυρίσουμε σελίδα».

Ο κύριος Παπανδρέου ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και την άμεση επανεξέταση όλων των εν ενεργεία συμβάσεων της εταιρείας με το Δημόσιο.

Ζήτησε επίσης να προωθηθούν άμεσα, και όχι τον Οκτώβριο, όπως είπε, ρυθμίσεις, όχι μόνο για τα ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και για όλα τα θέματα διαφάνειας, αξιοκρατίας, διακυβέρνησης και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ξανά «την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση όλου του θεσμικού οπλοστασίου που έχει η Πολιτεία, της Επιτροπής Ζορμπά για το μαύρο χρήμα και των αρμόδιων Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και των αρμοδίων φορολογικών αρχών».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγει ξανά τις ευθύνες της. Αποπροσανατολίζει. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφύγει. Δεν απαντά στο σκάνδαλο της SIEMENS. Αρνείται και φοβάται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και τα ευρύτερα ζητήματα διαφάνειας και χρηστής διακυβέρνησης της πολιτικής ζωής της χώρας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για διαφάνεια και δημοκρατία. Και τη μάχη αυτή, με τη δύναμη των πολιτών, όπου και αν ανήκουν κομματικά, θα την κερδίσουμε» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή