Σεισμός 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 08:57
UPD:13:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε στις 6:26 με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου, 445 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας η δόνηση χαρακτηρίζεται σφοδρή.

«Αυτός ήταν πιθανότατα ο κύριος σεισμός και θα υπάρξουν μετασεισμοί, που δεν αποτελούν ουσιαστικά λόγο ανησυχίας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Σταυρακάκης, επικεφαλής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους πολίτες της περιοχής να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες φήμες.

Μία νεκρή

Μία γυναίκα 56 χρονών έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να βγει έξω από το σπίτι της λόγω του πανικού που προκλήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Μασσάρων, στον δήμο Αρχαγγέλου.

Η 56χρονη στην προσπάθεια της να εγκαταλείψει το σπίτι της μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, γλίστρησε κατεβαίνοντας τα σκαλιά και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Όπως έγινε γνωστό από την νομαρχία Δωδεκανήσου και την αστυνομική διεύθυνση δεν αναφέρθηκαν ζημιές εκτός από μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Λάρδου - Πυλώνα η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως από συνεργείο του δήμου Λίνδου.

Προκλήθηκαν επίσης σε ορισμένες περιοχές του νησιού διακοπές ρεύματος αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Αισθητός και στα Χανιά

Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στα Χανιά. Ωστόσο το μόνο που καταγράφηκε ήταν η ανησυχία των κατοίκων καθώς στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας στην Πυροσβεστική αλλά και στην Αστυνομία δεν υπήρξε καμιά απολύτως αναφορά για ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή