Αισθητός και στην Κύπρο ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 10:08
A- A A+

Μέχρι την Κύπρο έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου.

Οπως δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου, Πόλυς Μιχαηλίδης, «η ώρα 6.26 το πρωί καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του Τμήματος πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση επιφανειακού μεγέθους 6,4 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ, που σημειώθηκε στη περιοχή της Ρόδου η ώρα 6.23», εξηγώντας ότι «τα 3 λεπτά της διαφοράς είναι τα 3 λεπτά της απόστασης».

«Το επίκεντρο του σεισμού», πρόσθεσε, «ήταν στη θαλάσσια περιοχή νότια-ανατολικά της Ρόδου και το εστιακό του βάθος έχει καταγραφεί στα 65 χιλιόμετρα».

«Το γεγονός ότι ο σεισμός αυτός είχε μεγάλη διάρκεια και πολύ περισσότερο το ό,τι έγινε σε ένα σχετικά μεγάλο βάθος, παρόλο που το βάθος του τον κατατάσσει ακόμα στους αβαθείς σεισμούς, δημιουργεί την αίσθηση, τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και από στατιστικής πλευράς, ότι μάλλον δεν θα υπάρξουν πολλοί και ισχυροί μετασεισμοί», διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης. «Δηλαδή -εξήγησε- ότι ήταν να βγει από πλευράς μεγάλης ενέργειας πρέπει να έχει ήδη απελευθερωθεί», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Κύπρο.

Ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός από κατοίκους της Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Λευκωσίας και Λεμεσού, ενώ δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ζημιές.

Το Σεισμολογικό κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, κατέληξε, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή