Περιοδεία Γέρεμιτς σε Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ για το ζήτημα του Κοσόβου

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 11:02
A- A A+

Διπλωματική περιοδεία σε Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ αρχίζει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, με βασικό αντικείμενο στις προγραμματισμένες συνομιλίες του, το θέμα του Κοσόβου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γέρεμιτς, η επίσκεψη στη Γαλλία δεν σηματοδοτεί αλλαγή στη στάση της σερβικής κυβέρνησης ως προς την απόφασή της για "πάγωμα" των σχέσεων με τις χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, θα επισκεφθεί το Παρίσι, που αποτελεί εξαίρεση στον "κανόνα", καθώς η Γαλλία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.. Ίδια "αντιμετώπιση" είχε και η Σλοβενία, όταν βρισκόταν στο "τιμόνι" της Ε.Ε., σημείωσε ο κ. Γέρεμιτς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "TV Pink".

Ο κ. Γέρεμιτς θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Κουσνέρ, και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από τη γαλλική πρωτεύουσα με προορισμό τη Μόσχα, όπου την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Πρώτο θέμα ατζέντα της συνάντησης, σύμφωνα με τον κ. Γέρεμιτς, το θέμα του Κοσόβου.

Τελευταίος σταθμός της διπλωματικής περιοδείας του κ. Γέρεμιτς θα είναι η Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον οποία θα συζητήσει το θέμα της παρουσίας της διεθνούς κοινότητας στο Κόσοβο. Ο Σέρβος ΥΠΕΞ θα ενημερώσει το γενικό γραμματέα για τις θέσεις της χώρας του αναφορικά με τις "εξελίξεις" στο καθεστώς της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή (UNMIK).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή