«Εχει δοθεί σαφής απάντηση» στη σκοπιανή ηγεσία

Διάλογος στο πλαίσιο του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος και μόνο
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 14:46
UPD:16:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Εχει δοθεί σαφής, αυστηρή και ιστορικά καταγεγραμμένη απάντηση του πρωθυπουργού στην ηγεσία των Σκοπίων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ προς τον πρόεδρο της Κομισιόν περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.

Η θέση της Ελλάδας είναι συνεπής στη διεθνή κοινότητα και στους διεθνείς οργανισμούς, ελπίζουμε δε και προσδοκούμε ο κ. Γκρούεφσκι και οι άλλοι κυβερνώντες στη γείτονα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σημασία που έχει η προσέλευσή τους στο διάλογο που γίνεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος και μόνο, συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί εποικοδομητική την παρέμβαση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ματ Μπράϊζα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» κάνει λόγο για διάλογο μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, επισήμανε πως θεωρεί γενικά εποικοδομητική κάθε προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας. «Οποιαδήποτε χώρα, σύμμαχος από ΕΕ ή οι ΗΠΑ βοηθά είναι καλοδεχούμενη» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή