Ανδ. Λοβέρδος: Ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να είχε αγνοήσει τον Γκρούεφσκι

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 12:29
A- A A+

«Το είχαμε πει ότι αυτές οι ενέργειες της Σκοπιανής ηγεσίας δεν είναι μεμονωμένες και θα είχαν και συνέχεια», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 989 ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για διεθνή θέματα, σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού των Σκοπίων στον πρόεδρο της Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/21/1541641.htm .

«Θεωρώ –και το ΠΑΣΟΚ το έχει δηλώσει αυτό- ότι οι απαντήσεις του κ. Καραμανλή ήταν ορθές, αλλά με τη λάθος κίνηση να στείλει απαντητική επιστολή, σαν να υπάρχει ένας διμερής διάλογος μέσω αλληλογραφίας με διεθνές ακροατήριο. Τώρα οι Αμερικανοί λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα και ότι είναι στον ΟΗΕ κι ότι είναι μόνο το θέμα του ονόματος, αλλά αυτά που συζητάνε οι Σκοπιανοί με τους Έλληνες είναι διμερή. Το είπε και ο κ. Φρηντ, το είπε και ο κ. Μπράιλα», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Προέβη παράλληλα στην εκτίμηση ότι ο κ. Καραμανλής έπρεπε «να έχει αγνοήσει τον Σκοπιανό ομόλογο του και ο οποίος του απευθύνθηκε σε ένα απαράδεκτο ύφος. Έπρεπε να ’χε επικοινωνήσει με γ.γ. ΟΗΕ και φυσικά ΝΑΤΟ και ΕΕ».

«Τώρα είμαστε στην τύχη της επόμενης ενέργειας Γκρούεφσκι και είναι σαν να έχουμε δεχθεί και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου σωστό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή