«Σύμφωνα με τον σερβικό νόμο η μεταγωγή Κάρατζιτς»

Ζούσε στο Βελιγράδι σαν γιατρός
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 12:45
UPD:14:41
Reuters

A- A A+

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς θα μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, ανακοίνωσε σήμερα στο Βελιγράδι ο Σέρβος εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκσεβιτς.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο εισαγγελέας, ο Κάρατζιτς χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα και τελευταία ζούσε στη σερβική πρωτεύουσα.

«Ο Κάρατζιτς διέθετε πλαστά έγγραφα στο όνομα Ντράγκαν Ντάμπιτς και ήταν πολύ πειστικός στην απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητάς του», δήλωσε ο Βλ. Βούκσεβιτς σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

Κέρδιζε χρήματα ασχολούμενος με την εναλλακτική ιατρική και εργαζόταν σε μια ιδιωτική κλινική. Η τελευταία διεύθυνσή του ήταν στο Νόβι Μπέογκραντ», συνοικία της σερβικής πρωτεύουσας στην αριστερή όχθη του Σάβα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης πως η σύλληψη του Κάρατζιτς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας «χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο Ρασίμ Λιάγιτς, υπουργός της σερβικής κυβέρνησης αρμόδιος για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, επέδειξε στους δημοσιογράφους μια φωτογραφία του Κάρατζιτς, στην οποία ο πρώην πολιτικός αρχηγός των Σέρβων της Βοσνίας εμφανίζεται με μακριά λευκή γενειάδα και μακριά λευκά μαλλιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή