ΤΕΕ: Να ενταθούν οι έλεγχοι των συνθηκών εργασίας

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 15:51
A- A A+

Με αφορμή το πολύνεκρο εργατικό ατύχημα, που συνέβη χτες το απόγευμα στο δεξαμενόπλοιο "Friendship Gas", το οποίο επισκευαζόταν στο Πέραμα, το ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι έχει προτείνει:

«Να σταματήσει, επιτέλους, η επισκευή πλοίων χωρίς την παρουσία και επίβλεψη Διπλωματούχου Ναυπηγού - Μηχανολόγου Μηχανικού, ο οποίος είναι ο μόνος που διαθέτει ολοκληρωμένες τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις για την καθοδήγηση μιας τόσο σύνθετης και επικίνδυνης εργασίας.

• Να σταματήσει η επισκευή πλοίων σε χώρους που δεν τηρούν κανόνες ασφαλείας, όπου οι μέθοδοι και οι συνθήκες εργασίας απέχουν κατά πολύ από αυτές που μπορεί να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο ναυπηγείο.

• Να διεξαχθεί εμπεριστατωμένη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος από ομάδα πραγματογνωμόνων, η οποία να αποτελείται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτειακούς παράγοντες και από εξειδικευμένους επιστήμονες.

• Να ενταθούν οι έλεγχοι των συνθηκών εργασίας από τις Μικτές Επιτροπές Ελέγχου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

• Να συσταθεί ειδικός φορέας πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με 4μερή εκπροσώπηση (εργαζομένων, εργοδοτών, πολιτείας και επιστημονικής κοινότητας), ο οποίος θα εποπτεύει την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών με ολοκληρωμένο τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή