Μόσχα: Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει την Τιφλίδα για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:36
UPD:13:40
A- A A+

Η δημιουργία της κοινής Επιτροπής ΝΑΤΟ - Γεωργίας το μόνο που θα κάνει, είναι να ενθαρρύνει την Τιφλίδα να διεξάγει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Ανατόλι Νογκοβίτσιν.

Όπως επίσης σημείωσε ο Ρώσος στρατηγός, οι στενότερες σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Γεωργίας θα επιτρέψουν στην Τιφλίδα να αποκαταστήσει το στρατιωτικό της δυναμικό. «Αυτός -είπε- είναι ο παράγοντας-κλειδί που θα προκαλέσει απόπειρες για άλλο ένα Blitzkrieg (Μπλιτσκρίγκ = πόλεμος-αστραπή).

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ανατόλι Νογκοβίτσιν τόνισε πως τα ρωσικά στρατεύματα θα παραμείνουν για όσο καιρό κρίνει αναγκαίο η Μόσχα, στη ζώνη ασφαλείας που περικλείει τις αποσχισθείσες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νοτίου Οσετίας. «Ο χρόνος θα δείξει, εξαρτάται από το πως θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση», σημείωσε ερωτηθείς για το χρόνο παραμονής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το γεωργιανό έδαφος. Σύμφωνα με δημοσιογράφου του Reuters, μία φάλαγγα από περίπου 12 ρωσικά στρατιωτικά οχήματα πέρασαν σήμερα από το έδαφος της Γεωργίας στη Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή