Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο Παλαιοκώστας

Eντός της ημέρας οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008 11:04
UPD:18:41
EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

A- A A+

Στο χωριό Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε μια διώροφη μονοκατοικία συνελήφθη χθες λίγο πριν τις έντεκα τη νύχτα ο διαβόητος κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας, που φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής του πρώην πρόεδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μυλωνά, στις 10 Ιουνίου.

Μάλιστα, όπως εκτιμά η Αστυνομία, το εν λόγω σπίτι ήταν το μέρος όπου κρατείτο όμηρος ο Γ. Μυλωνάς επί 13 ημέρες.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του Παλαιοκώστα, μετά από ένα λάθος 28χρονου συνεργού του στην Κρήτη, ο οποίος πήγε και αγόρασε με μετρητά πολυτελές αυτοκίνητο (αξίας περίπου 100.000 ευρώ) στα Χανιά, με χαρτονομίσματα από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά που είχαν προσημειωθεί από την Αστυνομία. Μετά από παρακολούθηση του 28χρονου, η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε σε έναν ακόμα ύποπτο, έναν 27χρονο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, είχε νοικιάσει τη μονοκατοικία στη Σουρωτή.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 27χρονος γνωρίστηκε με τον Παλαιοκώστα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν για υποθέσεις ληστειών και προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των κατοίκων της Σουρωτής εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γερμανία.

Μετά τη σύλληψη του 28χρονου από τα Χανιά και του 27χρονου στη Θεσσαλονίκη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, στο σπίτι στη Σουρωτή και συνέλαβαν το Βασίλη Παλιοκώστα μαζί με έναν ακόμα συνεργό του. Στο κρησφύγετο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα, εκρηκτικά, ασύρματοι, κάμερες, καθώς επίσης και μέρος των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων της απαγωγής τα οποία εξετάζονται. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην επιχείρηση απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά μετείχαν συνολικά έξι με οκτώ άτομα.

Γ. Μυλωνάς: Αισθάνομαι ανακουφισμένος

Δηλώσεις μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση, έκανε και ο ίδιος ο Γ. Μυλωνάς, ο οποίος είπε πως αισθάνεται ανακουφισμένος για την έκβαση της υπόθεσης και συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία της. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους απατεωνίσκους και επίδοξους απαγωγείς ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται».

Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας του δεν είχε υποψιαστεί ότι πίσω από την απαγωγή βρισκόταν ο κακοποιός Παλαιοκώστας και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους απαγωγείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά -και μετά από δύο συλλήψεις και ισάριθμες αποδράσεις- οι αδελφοί Παλαιοκώστα βρίσκονται αμφότεροι στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε οργανώσει την κινηματογραφική απόφραση του αδελφού του, Βασίλη, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2006 μαζί με τον Αλβανό κακοποιό, Αλκέτ Ριζάι.

Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία για τη σύλληψη Παλαιοκώστα αναμένονται εντός της ημέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή