Συγχαρητήρια Π. Χηνοφώτη για την εξιχνίαση της απαγωγής του Γ. Μυλωνά

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008 16:37
UPD:17:41
A- A A+

Eύσημα στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ηγεσία της και στην ομάδα υπό το Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Παπαδόπουλο απέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα μετέβη στη Θεσσαλονίκη για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνύαση της υπόθεσης απαγωγής του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γεωργίου Μυλωνά.

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Αρχηγό για να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ειδική ομάδα σχεδίασης και επιχειρήσεων η οποία επελήφθη για όλες τις ενέργειες, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος της απαγωγής του κ. Μυλωνά. Τα συγχαρητήρια έγκεινται στη μεθοδικότητα την οποία επέδειξαν, στον επαγγελματισμό που κατεδείχθη σε όλες τις έρευνες και δράσεις, όχι μόνο της συγκεκριμένης ομάδος η οποία ηγείτο της όλης επιχειρήσεως αλλά και όλης της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες και τις επιχειρήσεις που έγιναν σε διαφορετικά σημεία της επικράτειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χηνοφώτης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως στην ουσία εξιχνιάσθηκε πλήρως η υπόθεση Μυλωνά, καθώς, όπως είπε, συνελήφθησαν οι βασικοί ένοχοι και ο δραπέτης από τις φυλακές Κορυδαλλού. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι έρευνες, όπως και η προανακριτική διαδικασία συνεχίζονται και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα άτομα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σημειώνεται πως έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, εξιχνιάστηκε η υπόθεση απαγωγής του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί που συμμετείχαν στην απαγωγή, οι τρεις εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη και με τη συνεργασία Αστυνομικών Αρχών άλλων Νομών, ο τέταρτος στα Χανιά Κρήτης.

Σε κατ΄οίκον έρευνα, όπου και παρακρατούσαν τον Πρόεδρο του Σ.Β.Β.Ε. βρέθηκε μεγάλο μέρος οπλισμού, όπως πιστόλια, ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, χειροβομβίδες, φυσίγγια, καθώς και ικανό μέρος του ποσού που είχε παραδοθεί ως λύτρα.

Έγινε εξερεύνηση χώρων για συλλογή-ταυτοποίηση αποδεικτικών στοιχείων. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος δήλωσε πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας αιφνιδιάστηκε βλέποντας τους άνδρες των δυνάμεων των ΕΚΑΜ και της Αστυνομίας να εισβάλλουν στη διώροφη μονοκατοικία αλλά παραδόθηκε χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της συνέντευξης ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας, έπειτα από επιθυμία του, μετέβη το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης όπου είδε τους απαγωγείς του. Μάλιστα φέρεται να τους αναγνώρισε από τις φωνές τους ως δράστες τις απαγωγής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή