«Πυρά» εκατέρωθεν μετά τις καταγγελίες για νοθεία

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 15:32
UPD:16:49
A- A A+

Εντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για νοθεία κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τους βουλευτές της ΝΔ που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό να απορρίπτουν ως αβάσιμες τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει παιδαριώδη τα επιχειρήματά τους.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θ. Ρουσόπουλου, που χαρακτήρισε την καταγγελία ως τη «μεγαλύτερη πολιτική γκάφα» του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/02/1558050.htm .

Φεβρωνία Πατριανάκου: Έκαναν μοντάζ

«Αυτό που είδα είναι ότι από μια διαδικασία ζωντανή άνω της μιας ώρας, αποκόπηκαν σκηνές, μπήκαν μεσότιτλοι και έγινε ένα μοντάζ, του οποίου δεν κατανοώ ούτε στη σκοπιμότητα, ούτε τον ρόλο, ούτε τι θέλει να αναδείξει», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 η βουλευτής της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/02/1558035.htm .

ΠΑΣΟΚ: «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις»

«Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Και νομίζω ότι όποιος καλόπιστος πολίτης είδε τη χθεσινή εικόνα, δεν μπορεί να καταλάβει …γιατί μπαίνουν ψηφοδέλτια στις τσέπες και γιατί υπάρχουν πέρα-δώθε διαφόρων ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τη διαδικασία», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας, Ιωάννη Μπούγα, που φέρεται να εμπλέκεται στη νοθεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/02/1558023.htm .

«Έρχεστε από χθες και λέτε ότι το εκτός γραμμής που είπε ο κ. Αγοραστός, αφορούσε ότι (η ψήφος) δεν ήταν ακριβώς στο τετραγωνάκι», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν η ΝΔ το είχε αυτό (το βίντεο) και ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, θα είχαν κατέβει στο Σύνταγμα με μαύρες σημαίες».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη αταξία

Για απαράδεκτη αταξία κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής διαδικασίας έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για τη νοθεία στη Βουλή.

«Το βέβαιον είναι ότι υπάρχει μια αταξία, απαράδεκτη για κοινοβουλευτική διαδικασία. Επίσης υπάρχει μια κινητικότητα και μια ενεργή ανάμιξη βουλευτών της ΝΔ, όπως ο κ. Τραγάκης και η κα Πατριανάκου, οι οποίοι θεσμικά δεν έχουν κανένα ρόλο» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημειώνοντας: «Όλα αυτά δεν προσδίδουν κύρος στο κοινοβούλιο».

Τέλος, τη διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/02/1558022.htm . «Εγώ δεν λέω ότι έγιναν όλα τυπικά και όπως θα έπρεπε να γίνονται. Αναγνωρίζω μία ακαταστασία και μία ας πούμε σύγχυση στο πάρε δώσε... η οποία καλό θα ήταν να μην υπήρχε», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Είναι θέμα Βουλής και νομίζω ότι πρέπει να ψαχτεί. Να ελεγχθούν τα ψηφοδέλτια και ο σκληρός δίσκος του σκάνερ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή