Ρουσόπουλος: «Η μεγαλύτερη πολιτική γκάφα του ΠΑΣΟΚ»

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 15:01
UPD:16:10
A- A A+

Ως τη «μεγαλύτερη πολιτική γκάφα» του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, την καταγγελία για νοθεία κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αναρωτιέται κανείς ποιος ήταν αυτός που παρέσυρε τον κ. Παπανδρέου σε μια τέτοια γκάφα που προσβάλλει τον ίδιο και την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν, κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει τον τόπο να προχειρολογεί τόσο κραυγαλέα. Η έλλειψη πολιτικής οδηγεί διαρκώς το ΠΑΣΟΚ σε κινήσεις πανικού και φτηνού εντυπωσιασμού».

Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για ανοικτή, πλήρως διαφανή διαδικασία που δεν επιδέχεται κανενός είδους λαθροχειρία και επεσήμανε ακόμη:

«Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έσβηνε το σταυρό στο 'όχι' και έβαζε 'ναι', αυτό και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από το σκάνερ διότι η ηλεκτρονική υποστήριξη που υπάρχει από το 1998 από την ίδια εταιρεία έχει αυτές τις προδιαγραφές. Για να γίνει, λοιπόν, η οποιαδήποτε λαθροχειρία θα έπρεπε να συντρέχουν συνθήκες οι οποίες ακόμα και όλες να συνέτρεχαν, θα ήταν αδύνατο να αλλάξει η γνώμη ή η ψήφος του βουλευτή»,

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν ήταν εφικτό να αλλάξει κάποιος το ψηφοδέλτιο, γιατί ήταν και ονομαστικό και διαγραμμισμένο και τυπωμένο στις δύο πλευρές, η υπογραφή του βουλευτή και ψηφολέκτη και στις δύο πλευρές.

«Τί είδους διαφοροποίηση θα μπορούσε να γίνει σε ένα ψηφοδέλτιο όταν η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα γινόταν αποδεκτή από το μηχάνημα;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος και σημείωσε ότι όλα τα ψηφοδέλτια δόθηκαν στη δημοσιότητα μίση ώρα μετά το πέρας της ψηφοφορίας και οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να δουν ποιος και τι ψήφισε.

«Οι εικόνες της τηλεόρασης δεν αποδεικνύουν τίποτα, δεν δίνουν καν ενδείξεις», υποστήριξε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «έχασε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητάς του με αυτή την αήθη επίθεση κατά των κοινοβουλευτικών θεσμών».

Όσο για την εικόνα με τον κ. Αγοράστο που εμφανίζεται να βάζει ένα χαρτί στην τσέπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωποις απάντησε πως έχει μηδενική αξία αφού μιλάμε για ανοικτή διαδικασία. «Δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας», παρατήρησε και έκανε λόγο για φτηνές εντυπώσεις του ΠΑΣΟΚ που εδράζονται σε πράγματα που δεν αποδεικνύουν τίποτα.

«Το ΠΑΣΟΚ -πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος- προχειρολογεί. Έχοντας χάσει κάθε πολιτική ελπίδα δημιουργεί εντυπώσεις που καταλήγουν σε γκάφες ολκής».

Για παιδαριώδη επιχειρήματα των βουλευτών της ΝΔ που εμφανίζονται στο βίντεο, έκανε λόγο από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το περιστατικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή