Μπ. Ομπάμα: Ενέργειες για στήριξη της κτηματικής πίστης στις ΗΠΑ

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 07:04
A- A A+

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν κι άλλες ενέργειες για τη στήριξη της κτηματικής πίστης στις ΗΠΑ εάν δεν σταθεροποιηθεί σύντομα η αγορά.

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, θα ενεργήσει "πολύ γρήγορα" για να εκσυγχρονίσει τους κανόνες λειτουργίας της Wall Street.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, ανέφερε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα επιλέξει τον υπουργό Oικονομίας μεταξύ στελεχών με σημαντική κατάρτιση, που γνωρίζουν πολύ καλά τις αγορές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία για ένα "φαύλο κύκλο" που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στις αγορές, όπου οι σημαντικές απώλειες των επενδυτικών οίκων οδηγούν σε μεγάλες πιέσεις στον πιστωτικό τομέα, γεγονός που με τη σειρά του αποτρέπει τις επιχειρήσεις από το να κάνουν προσλήψεις και να επενδύουν. Αυτός ο φαύλος κύκλος θα υπονόμευε περαιτέρω τις χρηματαγορές, επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή