Προβάδισμα 2% του Ομπάμα έναντι του Μακέιν

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 15:53
A- A A+

Προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων του υποψηφίου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Zogby που διενεργήθηκε από την Πέμπτη έως το Σάββατο για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 47% έναντι 45% με το περιθώριο στατιστικού λάθους να κυμαίνεται στο συν-πλην 3,1%.

Ο Ομπάμα ενώ τον περασμένο μήνα είχε την υποστήριξη του 74% μεταξύ των Δημοκρατικών τώρα έχει την υποστήριξη του 89%, ενώ ο Μακέιν τον περασμένο μήνα είχε την υποστήριξη του 81% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και τώρα έχει την υποστήριξη του 89%.

Περίπου το ένα τρίτο των πιθανών ψηφοφόρων ανέφερε ότι η επιλογή της Πέιλιν είναι πιθανότερο τώρα να τους οδηγήσει να υποτηρίξουν τον Μακέιν, το ένα τέταρτο ανέφερε ότι είναι λιγότερο πιθανό τώρα να συμβεί αυτό και ένα ποσοστό 43% ανέφερε ότι δεν θα έχει καμία επίδραση.

Η επιλογή ως αντιπροέδρου από τον Ομπάμα του γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είχε μικρότερη επίπτωση. Περίπου το 23% ανέφερε ότι είναι πιθανότερο να ψηφίσει τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν, ενώ το 16% ανέφερε ότι είναι λιγότερο πιθανόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή