Μόσχα: Οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν τη συμμετοχή Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 13:16
UPD:13:58
A- A A+

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Ιακοβένκο, κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν τις αιτήσεις έκδοσης βίζας για τους αξιωματούχους της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, κάνοντας λόγο για «δόλια συμπεριφορά».

«Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την έκδοση αδειών εισόδου. Θεωρούμε πως πρόκειται για παραβίαση των υποχρεώσεών τους προς τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο κ. Ιακοβένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ακούσει όλα τα μέρη. Θεωρούμε πως οι εκπρόσωποι της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας πρέπει να μπορέσουν να ακουστούν«.

Όπως εξάλλου είπε ο Ρώσος υφυπουργός, η Μόσχα αποκλείει κάθε στρατιωτική δράση στον Καύκασο μετά τις εγγυήσεις ασφαλείας που κόμισε η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη γεωργιανή πλευρά. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ο κ. Ιακοβένκο σημείωσε πως η πιθανότητα αυτή έχει αποκλειστεί.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μετβέντεφ, υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχρεωθεί από τη Δύση να επιστρέψει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς σοβιετικού τύπου και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε τη σύγκρουση με τη Γεωργία τον προηγούμενο μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή