Συνεργασία Κ. Καραμανλή - Π. Παυλόπουλου για θέματα ΥΠΕΣ

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 13:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Τρία θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, η διοικητική μεταρρύθμιση, η ενιαία μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Όσον αφορά τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι προχωρούν, σε συνεργασία με τη ΚΕΔΚΕ, τόσο τα οικονομικά θέματα που συζητά η Ενωση με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όσο και το Χωροταξικό. Οπως είπε ο υπουργός, «ο ορίζοντας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ είναι εκείνος ο οποίος θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των συνεννοήσεων με την ΚΕΔΚΕ».

Π. Παυλόπουλος: Η Ευρώπη αποκτά ενιαία μεταναστευτική πολιτική

Π. Παυλόπουλος: Προχωράμε στα οικονομικά θέματα και στο χωροταξικό

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν η επικείμενη απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε για ένα πολύ σημαντικό θέμα, καθώς όπως επεσήμανε, για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ενιαία μεταναστευτική πολιτική σε καίριους τομείς, όπως είναι η νόμιμη και η παράνομη μετανάστευση, το άσυλο, και τα θέματα που αφορούν τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης, ιδίως μέσω της FRONTEX.

Ειδικά το τελευταίο θέμα, σημείωσε ο υπουργός, είναι ουσιαστικής σημασίας για την Ελλάδα, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο κύμα παράνομης μετανάστευσης. «Η αυριανή απόφαση», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «είναι σημαντική για την Ελλάδα και η συμβολή της Ελλάδας στην τελική διαμόρφωση αυτού του κειμένου ήταν καθοριστική».

Τέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας αναφορικά με την Ελλάδα.

«Ζητήματα κακοδιοίκησης και διαφθοράς βεβαίως υπάρχουν, αλλά εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ύστερα μάλιστα από την δημοσιοποίηση της έκθεσης, είναι ότι η Ελλάδα κάνει προόδους», ανέφερε ο υπουργός http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/24/1567725.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή