Aπεσύρθη η διάταξη για απλή αναλογική στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 15:29
UPD:16:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Με την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών των δ.σ. στις αθλητικές ομοσπονδίες, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βία και το ντόπινγκ.

Την εν λόγω τροποποίηση είχε ανακοινώσει χθες ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, απειλώντας μάλιστα με διακοπή της επιδότησης τις ομοσπονδίες που δεν προχωρούσαν σε σχετική αλλαγή του καταστατικού τους εντός τριμήνου.

Η απόσυρση της εν λόγω διάταξης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνασπισμού που κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι παρέπεμψαν τον εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού στις καλένδες.

«Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ εκστομίζει υποκριτικές κορόνες συνεργασιολογίας για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής, με τη σημερινή του στάση στη Βουλή και την αντίθεσή του στην τροπολογία για την απλή αναλογική στις αθλητικές Ομοσπονδίες πρόσφερε στη Νέα Δημοκρατία άλλοθι για την απόσυρσή της και τελικά την παραπομπή του εκδημοκρατισμού του ελληνικού αθλητισμού στις καλένδες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Για τον ελληνικό αθλητισμό χάθηκε άλλη μια ευκαιρία. Αποδεικνύεται όμως ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ από κοινού λειτουργούν ως θιασώτες μιας αντικοινωνικής αθλητικής πολιτικής, ως πιστοί εκφραστές ενός αθλητικού-παραγοντικού κατεστημένου της διαπλοκής με τα υπερεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα της αθλητικής βιομηχανίας, της εμπορευματοποίησης και της ντόπας».

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση υπό προθεσμία

«To αθλητικό σχέδιο νόμου ούτε το πρόβλημα της βίας λύνει, ούτε το ντόπινγκ μπορεί να περιορίσει», παρατήρησε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ.Πολιτισμού.

«Με αυτό το παράδειγμα αποδεικνύεται ότι η φράση του πρωθυπουργού "η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της" είναι τίτλος χωρίς περιεχόμενο», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να χειριστεί πρόσωπα αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικές. Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη απέναντι στα προβλήματα. Είναι μια κυβέρνηση υπό προθεσμία. Είναι μια κυβέρνηση που δεν τελεί όμως υπό την συνταγματική προθεσμία, αλλά υπό την προθεσμία της κατάρρευσής της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις