Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ κυρίως στο Ιόνιο, τις ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία και Μακεδονία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ αργότερα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς τα απόγευμα τοπικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ αργότερα στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά ανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή