Πολιτική
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ κυρίως στο Ιόνιο, τις ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία και Μακεδονία.

ΒΡΟΧΕΣ κυρίως στο Ιόνιο, τις ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία και Μακεδονία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ αργότερα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς τα απόγευμα τοπικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ αργότερα στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά ανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)