Γ. Παπανδρέου: Βαθιά πολιτική κρίση με την υπογραφή της ΝΔ

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 21:58
A- A A+

«Η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία βιώνουν εδώ και καιρό μια βαθιά πολιτική κρίση που αφορά την οικονομία, τους θεσμούς, τη διαφάνεια, τον τρόπο διακυβέρνησης και το πολιτικό σύστημα και την οποία πληρώνουν στο ακέραιο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα και οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε, στο γραφείο του στη Βουλή, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η κρίση έχει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ψάχνει όπως πάντα για άλλοθι για την αποτυχία της δικής της πολιτικής» η οποία, όπως ανέφερε, προκαλεί αγανάκτηση στο λαό και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Αναφερόμενος στη διεθνή κρίση, επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων συντηρητικών επιλογών, που οδηγούν στην υποταγή του δημοσίου συμφέροντος σε ιδιοτελή κερδοσκοπικά και αδιαφανή συμφέροντα και στη συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου χωρίς δημοκρατικό έλεγχο.

Σημείωσε δε πως υπάρχει παγκόσμια πλέον απαίτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια και νέους κανόνες στις αγορές.

Υπογραμμίζοντας πως απαιτούνται πολιτικές για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, τόνισε την ανάγκη για μια «υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση με σχέδιο» και πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς για τη χώρα ασχολείται με τα αδιέξοδά της, ενώ η χώρα και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο».

Καταλήγοντας σημείωσε πως απαιτείται σχέδιο εξόδου από την κρίση στην κατεύθυνση των προτάσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ, καθώς και «αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση που θα εγγυάται τη σιγουριά και την προοπτική για όλους τους Έλληνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή