«Νικητές» δηλώνουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί μετά την αναμέτρηση Μπάιντεν-Πέιλιν

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 09:30

A- A A+

Νικητές δηλώνουν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι μετά την πρώτη και τελευταία τηλεοπτική μονομαχία των υποψηφίων αντιπροέδρων-της Ρεπουμπλικανής Σάρα Πέιλιν και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

«Ο Μπάϊντεν κατήγαγε μια ξεκάθαρη νίκη απόψε επειδή υπεράσπισε με πάθος την αλλαγή απέναντι σε μια καταστροφική οικονομική και εξωτερική πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών, της οποίας υπεραμύνθηκε η Σάρα Πέιλιν», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, Ντέϊβιντ Πλάφ.

«Η κυβερνήτης της Αλάσκας Σάρα Πέιλιν υποστήριξε ένθερμα το σχέδιο Μακέιν, για τη συνέχιση της πολιτικής που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη ενώ ο Μπάιντεν μίλησε ξεκάθαρα για το σχέδιο Ομπάμα να μειώσει τα βάρη στη μεσαία τάξη, να δημιουργήσει ένα ανεκτό σύστημα υγείας και να βάλει τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ» τόνισε ο Πλάφ και πρόσθεσε: «Απόψε οι Αμερικανοί είδαν γιατί ο Ομπάμα επέλεξε τον Τζο Μπάιντεν που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση για να γίνει ένας πολύ καλός αντιπρόεδρος».

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι η 44χρονη Σάρα Πέιλιν «επικράτησε στην τηλεοπτική μονομαχία», καθώς επέδειξε την αμεσότητά της αλλά και το γεγονός ότει φέρνει «έναν φρέσκο αέρα» στην πολιτική σκηνή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νίκη στα «σημεία» του Τζ. Μπάιντεν έναντι της Σ. Πέιλιν

Νίκη στα «σημεία» του Τζ. Μπάιντεν έναντι της Σ. Πέιλιν

«Απόψε, η κυβερνήτης Πέϊλιν απέδειξε χωρίς αμφιβολία ότι είναι έτοιμη να ηγηθεί ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επικράτησε στη συζήτηση, υποχρεώνοντας τον Μπάϊντεν σε αμυντική θέση στο θέμα της ενέργειας, της εξωτερικής πολιτικής αλλά και του ορισμού της αλλαγής», τόνισε η διευθύντρια της επικοινωνιακής πολιτικής του Τζον Μακέιν, Τζιλ Χέιζεμπεργκερ.

REUTERS
Πέιλιν-Μπάιντεν: Ικανοποίηση για το ντιμπέιτ

Πέιλιν-Μπάιντεν: Ικανοποίηση για το ντιμπέιτ

«Οι Αμερικανοί είδαν μια σαφή αντίθεση στο στυλ κιαι στο όραμα. Είδαν από την μία πλευρά τον Τζο Μπάϊντεν, έναν υπέρμαχο της Ουάσινγκτον και γερουσιαστή εδώ και 36 χρόνια και από την άλλη την κυβερνήτη Πέϊλιν, μια πολιτικό εκτός της Ουάσινγκτον αλλά και του συστήματος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζον Μακέιν.

Την υποστήριξή της στον Τζο Μπάιντεν επανέλαβε και η Χίλαρι Κλίντον τονίζοντας ότι «οι Αμερικανοί είδαν έναν ηγέτη ισχυρό, με πάθος και εμπειρία». Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης κατηγόρησε την Σάρα Πέϊλιν ότι «δεν προσέφερε τίποτα άλλο από την στήριξή της στην αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης Μπους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή