Προβάδισμα Ομπάμα με τρεις ποσοστιαίες μονάδες

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για το Reuters και το C-SPAN/Zogby
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 08:59
UPD:09:56
A- A A+

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζον Μακέϊν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters και του δικτύου C-SPAN/Zogby, 30 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 48% έναντι 45%, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας στο 2,8%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 4%.

«Ο Ομπάμα προηγείται στις κυριότερες ομάδες ψηφοφόρων, αλλά η κούρσα δεν έχει τελειώσει ακόμα», δήλωσε ο Τζον Ζόγκμπι.

Η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε από τον περασμένο Σάββατο έως τη Δευτέρα, μετά το debate μεταξύ των υποψήφιων αντιπροέδρων Σάρα Πέιλιν και Τζο Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση δείχνει πάντως ότι ο Ομπάμα προηγείται μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και των γυναικών. «O Ομπάμα προηγείται σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή για να πούμε ότι η αναμέτρηση έχει τελειώσει», τόνισε ο αναλυτής Τζον Ζόγκμπι.

Οι δύο υποψήφιοι θα βρεθούν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο αντιμέτωποι στο δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο Νάσβιλ στου Τενεσί.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι μεταξυ των ανεξαρτήτων ψηφοφόρων ο Ομπάμα προηγείται με 49% έναντι 42% του Μακέϊν και μεταξύ των γυναικών με 51% έναντι 42%.

Ο Αφροαμερικανός υποψήφιος κερδίζει επίσης την ψήφο των μαύρων σε ποσοστό 90% και προηγείται μεταξύ των Ισπανοφώνων, των νεαρών ψηφοφόρων και των πολιτών που δηλώνουν ότι κερδίζουν έως 50.000 δολάρια τον χρόνο.

Ο Μακέϊν από την πλευρά του προηγείται μεταξύ των ανδρών, των λευκών, των ηλικιωμένων, των καθολικών και εκείνων που κερδίζουν πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή