Twitter: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί απολύσεων o Μασκ

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 12:39
UPD:12:40
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί απολύσεων εργαζομένων έως το τέλος του μήνα για να αποφύγει τις αποζημιώσεις, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μασκ,  ο οποίος ολοκλήρωσε την Πέμπτη την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων, ζήτησε από τους διευθυντές να φτιάξουν λίστες με τα μέλη της εταιρείας που θα μπορούσαν να απολυθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι New York Times, είχαν αναφέρει ότι η μείωση του προσωπικού θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με την Washington Post, οι μειώσεις θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στο 50% του εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο η απάντηση του Μασκ του σε χρήστη του Twitter που ρώτησε για τις απολύσεις, ήταν: «Αυτό είναι ψευδές».

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει ήδη απολύσει μεγάλο μέρος της ηγετικής ομάδας του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του επικεφαλής των οικονομικών και δύο ανώτερων νομικών υπαλλήλων. Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter για τον αριθμό των fake λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Εντούτοις, παρόλο που ο Μασκ διαψεύδει τα σενάρια περί απολύσεων, το τελευταίο διάστημα έχει δηλώσει ότι στις προτεραιότητές του είναι να επικεντρωθεί στο «βασικό προϊόν».

To Twitter θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων των χρηστών του, όπως ανέφερε χθες σε μία ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη του συνολικού ελέγχου της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ασκεί σημαντική δημόσια επιρροή.

“Το σύνολο της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων αναθεωρείται τώρα”, ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές που ενδεχόμενα θα γίνουν.

Επιβεβαίωση στοιχείων με....κόστος

Την ίδια ώρα, το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο χρέωσης για τον επικείμενο έλεγχο ασφάλειας της ταυτότητας των χρηστών, όπως ανέφερε χθες το ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων τεχνολογίας Platformer, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Οι χρήστες θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία Twitter Blue με κόστος 4,99 δολαρίων το μήνα ή σε αντίθετη περίπτωση θα χάνουν το «ειδικό σήμα» επιβεβαίωσης της ταυτότητας των στοιχείων τους, στην περίπτωση που το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc δεν έχει λάβει κάποια τελική απόφαση και το όλο σχέδιο μπορεί να μην υλοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με το Platformer η διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων μπορεί να αποτελέσει τμήμα του Twitter Blue.

Σημειώνεται ότι η αναφερόμενη υπηρεσία ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς ως η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, η οποία προσφέρει “αποκλειστική πρόσβαση σε προνομιακά χαρακτηριστικά” με μία μηνιαία συνδρομή, συμπεριλαμβανομένης και μιας δυνατότητας για τη διόρθωση των αναρτήσεων.

Η δυνατότητα διόρθωσης των αναρτήσεων στο Twitter έγινε επίσης δυνατή νωρίτερα μέσα στο μήνα, μετά την επιμονή του Μασκ για τη χρήση μιας δημοσκόπησης που έγινε τον Απρίλιο και στην οποία ρώτησε τα εκατομμύρια των ακολούθων του, για το αν ήθελαν τη δυνατότητα διόρθωσης των αναρτήσεων τους. Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% απάντησε θετικά.

Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε επίσης, για τους χρήστες που αποσυνδέονται να ανακατευθύνονται στην ειδική σελίδα (Explore page) η οποία παρουσιάζει τις αναρτήσεις που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση, όπως ανέφερε χθες ο αμερικανικός ιστότοπος τεχνολογίας The Verge επικαλούμενος εργαζόμενους που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή