Φωτιά στο Μάτι: Απόντες οι περισσότεροι κατηγορούμενοι από την δίκη

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 10:30
UPD:10:32
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Με τους περισσότερους από τους 21 κατηγορουμένους να είναι απόντες άρχισε για να... διακοπεί η δίκη για την απόδοση ποινικών ευθυνών στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους. 

Με το... «καλημέρα» σας, άρχισαν τα προβλήματα, καθώς η αίθουσα που θα έχει επιλεγεί για να διεξαχθεί η δίκη, είναι εξαιρετικά μικρή, με αποτέλεσμα συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και διάδικοι να στριμώχνονται, ακόμα κι έξω από την αίθουσα φωνάζοντας «ντροπή».

Όπως έλεγαν, η Πολιτεία γνώριζε και όφειλε εγκαίρως να έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες. 

Εκτός αίθουσας βρίσκονται αρκετοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρακολουθούν τη διαδικασία από τα κιγκλιδώματα.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 200 μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, συγκεντρώθηκαν  στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου έχουν αναρτήσει ένα πανό που γράφει «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση». 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, θα ξεκινήσει -άγνωστο πότε- η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή