Στρασβούργο: Εξοικονόμηση ενέργειας και στην φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 17:24
UPD:17:33
Shutterstock
A- A A+

Τέλος στη θέρμανση σε υπαίθρια καταστήματα και σβήσιμο των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου τη νύχτα... Το δημαρχείο του Στρασβούργου ανακοίνωσε πολυάριθμα μέτρα ενεργειακής λιτότητας με στόχο την έκδοση της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς 2022».

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου στοχεύει σε μείωση 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας φέτος μέσω μείωσης του φωτισμού, ανακοίνωσε την Πέμπτη το περιβαλλοντικό δημαρχείο. Η αγορά, που θα εγκαινιαστεί στις 25 Νοεμβρίου, θα υποδεχτεί, όπως κάθε χρόνο, περισσότερα από 300 περίπτερα απλωμένα στην πρωτεύουσα της Αλσατίας, όπου θα στηθεί ένα δέντρο ύψους 30 μέτρων.

Αλλά αυτό το σύμβολο της «χριστουγεννιάτικης πρωτεύουσας» θα σβήνει εντελώς φέτος μεταξύ 1 και 5 το πρωί, ανακοίνωσε η δήμαρχος Ζαν Μπαρσενιάν στον Τύπο. Το δέντρο «θα λάμψει έντονα μεταξύ 4 μ.μ. και 11 μ.μ.», είπε. Τον υπόλοιπο χρόνο, θα είναι σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά θα είναι πολύ κομψό, πολύ όμορφο».

Ο νέος νόμος που απαγορεύει τη θέρμανση σε υπαίθρια καταστήματα προφανώς θα επιβληθεί σταπερίπτερα και τα καταστήματα «τα οποία θα πρέπει να σβήσουν και τον εξωτερικό φωτισμό τους στις 20.00», πρόσθεσε.

Συνολικά, το Στρασβούργο προβλέπει πτώση 10% στην κατανάλωση ενέργειας στην αγορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και μείωση 20% στον αριθμό των φωτεινών σημείων. «Φυσικά η ενεργειακή κρίση μάς χτυπά σκληρά», είπε η κ. Μπαρσενιάν , αλλά «παραμένω πεπεισμένη ότι σε αυτούς τους καιρούς κρίσης χρειαζόμαστε στιγμές μαγείας και μόνοιας, και αυτός είναι ο λόγος που το φως θα λάμψει στο Στρασβούργο για τα Χριστούγεννα, αλλά με πιο ήπιο τρόπο».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή