Εορταστική εκδήλωση της Βουλής για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Τιμή στην Ελληνίδα του πολέμου του 1940
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 18:41
UPD:18:42
ELEFTHERIOU/KANELLIDOU
A- A A+
Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, τίμησε σήμερα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Τον πανηγυρικό για το έπος του 1940 «μία από τις μεγάλες πραγματώσεις της νεότερης ιστορίας μας», εκφώνησε η Σύμβουλος Πολιτιστικής, Πολιτικής και Διαχείρισης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, Νομικός, κυρία Χηνιάδου Σοφία με θέμα: «Οι Ελληνίδες το ΄40. Στο μέτωπο, στα μετόπισθεν, την κατοχή, την αντίσταση». Όπως σημείωσε, «η συμμετοχή της Ελληνίδας στον πόλεμο του 1940, την κατοχή και την αντίσταση, στάθηκε καταλυτική για την συνειδητοποίηση και την αλλαγή της θέσης της γυναίκας». Επισήμανε ότι «η Ελληνίδα,  αν και αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τον άνδρα, για τη ζωή, για την εθνική ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία, δεν δικαιώθηκε σε σχέση με την προσφορά και τις ικανότητές της».
 
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με άσματα της εποχής.
 
ELEFTHERIOU/KANELLIDOU
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής κ. Δημοσχάκης Σπύρος.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κύριοι Νικήτας Κακλαμάνης, Αθανάσιος Μπούρας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Δρίτσας, Απόστολος Αβδελάς και η κυρία Σοφία Σακοράφα, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης και  κ. Νικόλαος Βούτσης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος  και εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV