ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών - Κίβδηλη αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση

Τι είπε ο βουλευτής Γιάννης Δελής
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 13:50
UPD:14:13
A- A A+

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών σπιτιών για τους οποίους έχουν βαριές ευθύνες οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε μεταξύ άλλων σε σημερινή του συνέντευξη, ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, χαρακτήρισε κούφια και κίβδηλη την αντιπαράθεσή των δύο κομμάτων με αφορμή την υπόθεση Πάτση. 

Ειδικότερα, ο κ. Δελής κατήγγειλε τις δεδομένες βαριές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο γιατί γνώριζε τις δραστηριότητες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, αλλά «γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, μια πολιτική που πιστά υπηρέτησαν όλα τα αστικά κόμματα διακυβέρνησης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

902.GR

Όπως εξήγησε, είναι «Μια πολιτική που νομιμοποιεί την κερδοσκοπία από τα κοράκια των funds και πετά στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες και μικροεπαγγελματίες».

Ο βουλευτής κατήγγειλε και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «ήταν αυτή που ποινικοποίησε τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και τώρα οδηγούνται στα δικαστήρια συνδικαλιστές που εναντιώθηκαν στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών».  

Σημείωσε δε, πως την πολιτική των πλειστηριασμών και της έλλειψης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας «υπηρέτησαν πιστά και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με διάφορους τρόπους, όπως μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων κ.ά.».

Τέλος, ο κ. Δελής κάλεσε τον λαό να αντιταχθεί στην πολιτική των πλειστηριασμών, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πόλεμο», σημειώνοντας ότι η απεργία στις 9 Νοέμβρη «είναι μία χρυσή ευκαιρία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή