Βρετανικά μέσα: Συναντήθηκαν Τζόνσον και Σούνακ

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 07:09
UPD:07:23
EPA/WILL OLIVER
A- A A+

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, Ρίσι Σούνακ, δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ, κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του BBC και της Sunday Times.

«Οι Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ είχαν συνομιλίες καθώς πλησιάζει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες στην ψηφοφορία για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού», αναφέρει το BBC σημειώνοντας πως κανένα από τα δύπ στρατόπεδα δεν έχει αποκαλύψει τι συζητήθηκε. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Laura Kuensberg οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, αλλά δεν ήταν σίγουρη «αν είναι πιθανό να βγει κάποια συμπεράσματα ή κάποια είδηση από αυτό απόψε».

Η κούρσα για την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου διαμορφώνεται σε μια μάχη μεταξύ των δύο παλιών αντιπάλων. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα την υποψηφιότητά του. 

Ο Τζόνσον επέστρεψε χθες το πρωί στο Λονδίνο μετά τις διακοπές του στην Καραϊβική, εξέλιξη που ενέτεινε τη σεναριολογία για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Συνάντησε τον Σούνακ για να συζητήσουν σχετικά με τον αγώνα για τη διαδοχή της κυρίας Τρας, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Κατά το ρεπορτάζ της Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο «κοινής» υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» των Τόρις.

Πάντως ο Σούνακ προπορεύεται σε ψήφους, καθώς έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη 128 βουλευτών από όλες τις πτέρυγες του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμμάχων του Τζόνσον. Από την άλλη η ομάδα της εκστρατείας του Τζόνσον ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη των 100 βουλευτών που απαιτούνται για να μπορέσει να είναι υποψήφιος.  Οι υποστηρικτές του Σούνακ έχουν εκφράσεις αμφιβολίες σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών που υποστηρίζουν τον Τζόνσον και ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό να αποδείξει ότι διαθέτει την υποστηρίξη που υποστηρίζει ότι έχει. 

Η Πένι Μόρντοντ είναι η πρώτη και η μόνη ως τώρα βουλευτής που έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή