«The real me»: Η καμπάνια της Μόρντοντ για την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη Βρετανία

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 12:35
UPD:13:22
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Η Πένι Μόρντοντ είναι η πρώτη και η μόνη ως τώρα βουλευτής που έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της στη νέα αναμέτρηση για την ηγεσία των Τόρις και την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Πλέον έχει και καμπάνια για την προώθηση της υποψηφιότητάς της. Στο βίντεο που δημοσίευσε με τίτλο «The real me» αναφέρεται στις ρίζες της, στο Πόρτσμουθ, και σε προσωπικά γεγονότα που έχουν διαμορφώσει την επαγγελματική της καριέρα.

Αναφέρεται επίσης στην κρίση του κόστους ζωής. «Γνωρίζω για το κόστος ζωής και πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι» δηλώνει στο βίντεο της εκστρατείας της. Η Μόρντοντ υποστηρίζει επίσης ότι εντάχθηκε στο Συντηρητικό κόμμα επειδή «πιστεύει στις αρχές και τις αξίες του».

Να σημειωθεί ότι το πολύ τρεις βουλευτές των Τόρις θα μπορούν να είναι υποψήφιοι, και το κόμμα απαιτεί από κάθε υποψήφιο να εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 βουλευτών.

Μέχρι τώρα ο Ρίσι Σούνακ έχει ένα πλεονέκτημα στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στην Βρετανία, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ο μόνος που έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη τουλάχιστον 100 βουλευτών των Τόρις και διασφαλίζει την συμμετοχή του στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. 

Στο μεταξύ στο Λονδίνο φτάνει σήμερα και ο Μπόρις Τζόνσον, που βρισκόταν σε διακοπές όταν παραιτήθηκε η Λιζ Τρας. Το ενδεχόμενο επιστροφής του Τζόνσον στην αρχηγία των Συντηρητικών είναι ένα από τα παράδοξα της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη Βρετανία. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, η παραίτηση του οποίου, τον περασμένο Ιούλιο, πυροδότησε την «ανταρσία» των Συντηρητικών βουλευτών που προκάλεσε την παραίτηση Τζόνσον από την πρωθυπουργία. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή