ΗΠΑ: Με 3% προηγείται ο Ομπάμα στη Φλόριντα

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 07:59
A- A A+

Με τρεις ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στη Φλόριντα - μία από τις πολιτείες-κλειδί - ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Rasmussen ο Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 50% έναντι 47% του Μακέιν. Ωστόσο, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Τετάρτη σε δείγμα 700 ατόμων έχει περιθώριο λάθους τεσσάρων μονάδων.

Η Φλόριντα αναδεικνύει 27 εκλέκτορες.

Το Ινστιτούτο δίνει επίσης προβάδισμα μιας μονάδας (49% έναντι 48%) στον Ομπάμα στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία που ψηφίζει κατά παράδοση τους Ρεπουμπλικάνους στις δέκα τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Στο Μίσιγκαν ο Ομπάμα προηγείται καθαρά με 16 μονάδες (56% έναντι 40% για τον Μακέιν) ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ είναι μπροστά με 50% έναντι 42% του Μακέϊν.

Σε εθνικό επίπεδο το ινστιτούτο φέρνει τον Ομπάμα μπροστά με 50% και τον Μακέιν να ακολουθεί πέντε μονάδες πίσω, στο 45%.

Να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Gallup έδινε την Πέμπτη στον Ομπάμα προβάδισμα έντεκα μονάδων σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 52% έναντι 41% του Μακέϊν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή