ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο: Τι λέει τώρα ο Στολτεμπεργκ για τις «ίσες αποστάσεις»;

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 17:30
UPD:17:37
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Η είδηση, που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σχόλιο από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής .

«Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στολτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα Ευρωπαϊκά κράτη  έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;», προσθέτει και επισημαίνει ότι είναι πλέον απαραίτητο να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. «Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία», καταλήγει το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun, του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας της χώρας που αναπτύχθηκε με εθνικούς πόρους, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg.

Η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από κινητή πλατφόρμα σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της Ριζούντας γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με τα άτομα που επικαλείται το πρακτορείο. Κατά τη δοκιμαστική βολή ο πύραυλος κάλυψε 561 χιλιόμετρα και έπεσε στην ακτή του λιμανιού της Σινώπης. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή