Απεργίες στη Γαλλία: Λύση το «συντομότερο δυνατόν» θέλει ο Μακρόν

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 15:33
UPD:16:01
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει η κρίση των καυσίμων «να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό», υποσχόμενος να «κάνει τα μέγιστα».

«Είμαι δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται και έχουν βαρεθεί με αυτή την κατάσταση», «θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα μέγιστα», επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ο πρόεδρος απάντησε «το ξέρω» σε έναν δημοσιογράφο που του είπε πως η κρίση χειροτερεύει. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σκόπευε να κάνει το προεδρικό Μέγαρο.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε νέες επιστρατεύσεις σε δύο αποθήκες καυσίμων για την τροφοδοσία πρατηρίων ενόψει της συνεχιζόμενης απεργίας στην TotalEnergies,.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ύψωσε χθες τους τόνους ζητώντας από τους απεργούς στην TotalEnergies «να μην μπλοκάρουν τη χώρα, με όλες τις δυσκολίες που αυτό δημιουργεί».

Αυτή την περίοδο οι απεργίες επηρεάζουν τρία διυλιστήρια από τα επτά που υπάρχουν στη Γαλλία και πέντε μεγάλες αποθήκες καυσίμων, από τις συνολικά περίπου 200, ενώ σταδιακά μειώνεται η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή