Κίεβο: Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα με drone σε πολυκατοικία

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 13:55
UPD:13:57
EPA/VADYM SARAKHAN
A- A A+

Στους τρεις ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πλήγμα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά πολυκατοικίας σήμερα το πρωί στο Κίεβο, σύμφωνα με αξιωματούχο του προεδρικού γραφείου.

Σε μηνύματά του στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε πως 19 άνθρωποι διασώθηκαν από το κτίριο και πως οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας είχε αναφέρει πως υπάρχουν νεκροί σε όλη τη χώρα μετά τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά δεν είχε δώσει ακριβή απολογισμό. «Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με drone καμικάζι εναντίον πολυκατοικίας έχει αυξηθεί σε τρεις», δήλωσε ο Τιμοσένκο.

Νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε πως τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονταν. 

Μετά το μπαράζ επιθέσεων με καμικάζι drone που σημειώθηκαν το πρωί στο Κίεβο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε νωρίτερα πως τα ρωσικά πλήγματα «δεν θα καταφέρουν να κάμψουν» τους Ουκρανούς,

«Ο εχθρός μπορεί να επιτίθεται στις πόλεις μας, αλλά δεν θα καταφέρει να μας κάμψει» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή