Νέα αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 20:07
A- A A+

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε σήμερα για την οικονομία, με φόντο τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμένων πρωτοβουλιών στην ΕΕ έναντι της χρηματοπιστωτικής κρίσης και εξέφρασε την ελπίδα ο πρωθυπουργός να προσέλθει στην επόμενη Σύνοδο με συγκεκριμένες προτάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους δανειολήπτες, δεν καταψηφίζει και τη διάταξη για την αύξηση του εγγυημένου ποσού κατάθεσης στις 100.000 ευρώ, την οποία και θα υπερψηφίσει.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο, αν γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που κατέθεσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η οικονομική κρίση στη χώρα δεν σχετίζεται με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και πρέπει να αντιμετωπιστεί με επείγοντα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «ακόμα και στο μέσο μιας σοβαρής διεθνούς οικονομικής κρίσης, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Παράλληλα, επανέλαβε πως «η κυβέρνηση με ευθύνη και απόλυτη γνώση του μεγέθους της κρίσης έλαβε ήδη τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη χώρα και την κοινωνία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή